Românii încep să petreacă tot mai multe vacanţe în ţară

  • Românii încep să petreacă tot mai multe vacanţe în ţară

       Vacanţele pe litoral, cu precădere în staţiunile Mamaia, Vama Veche, Jupiter, dar şi cele din staţiuni montane precum Bran, Predeal, Sinaia, Poiana Braşov sunt printre opţiunile preferate de angajaţii români care au posibilitatea de a-şi alege astfel de beneficii din partea angajatorilor.

Mamaia

“În ultimele trei luni solicitările de pachete de vacanţe au crescut de aproape patru ori faţă de primele luni ale anului, mulţi dintre angajaţi lăsându-şi bugetul de beneficii primit de la angajator să se acumuleze pe mai mult de două luni pentru a-l putea cheltui pe un weekend sau o săptămână de vacanţă în România”, spune Stelian Bogza, commercial director şi cofondator al BenefitOnline.ro, o platformă online care le permite angajaţilor să îşi aleagă beneficiile dorite în limita bugetului oferit de angajator.

Potrivit acestuia, valoarea medie a pachetelor de vacanţă este de 460 de lei, dar au fost clienţi care au cheltuit şi 6.170 de lei pentru o vacanţă din bugetul de beneficii.

În topul preferinţelor pentru vacanţe, după litoral şi munte, se află Delta Dunării sau oraşe precum Braşov, Sibiu, Sighişoara şi Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte tendinţa pentru perioada următoare, Stelian Bogza spune că vacanţele în România vor rămâne în continuare până în luna septembrie printre primele opţiuni de utilizare a bugetelor, pentru ca apoi să urmeze o perioadă de câteva luni în care angajaţii îşi vor acumula bugetele pentru vacanţele de iarnă.

Sursa: Ziarul Financiar