Angajatorii oferă beneficii din ce în ce mai multe și mai surprinzătoare

  • Angajatorii oferă beneficii din ce în ce mai multe și mai surprinzătoare

          Ai mers la zeci de interviuri? Te simți pe muchie de cuțit și ești cât pe ce să accepți orice ofertă de job ai primi? Așteaptă o clipă! Știi exact ce îți oferă compania în care urmează să te angajezi? Pe o piață a muncii din ce în e mai competitivă, ofertele sunt care mai de care mai tentante. Și nu, nu e vorba doar de salariu.

14-15-beneficii-45-605x

La majoritatea confe­rin­ţe­lor de profil, oamenii de HR adeseori amintesc că atunci când accepţi un anumit post, în cadrul interviului, potenţialul tău angajator încearcă „să se vândă“. Adică, acesta este momentul oportun pentru tine să pui toate întrebările privind compensaţiile şi beneficiile pe care le oferă instituţia respectivă. Pentru că, deşi beneficiile de ordin financiar, precum bonusurile sau creşterile salariale, sunt un stimul important în fidelizarea angajaţilor,  pe măsură ce acumulează experienţă în aceeaşi companie, angajaţii îşi doresc tot mai mult să simtă că sunt apreciaţi la locul de muncă, iar aspectul financiar nu mai primează. Și atunci, pachetele de beneficii puse la bătaie de firme îşi dovedesc importanţa.

„Oamenii sunt diferiţi şi, indiferemt de compania la care vor să aplice pentru un post, beneficiile oferite de către instituţii ar trebui să acopere nevoi diverse“, spune Stelian Bogza, cofondator al BenefitOnline.ro, unul dintre principalele magazine online de beneficii extra salariale pentru angajaţi. În opinia sa, comportamentul de alegere a beneficiilor nu se încadrează în vreun tipar prestabilit, indiferent de industrie, motiv pentru care companiile au început fie să apeleze la furnizori externi, fie să-şi creeze intern soluţii care să le permită angajaţilor posibilitatea de a alege cât mai liber beneficiile dintr-o arie cât mai variată, sistemul fiind cunoscut în rândul oamenilor de HR ca şi sistemul „cafetaria“ sau „beneficii flexibile“.

Pachetele de beneficii extra­salariale în ţară ajung şi la 12% din venitul anual al angajaţilor. Un studiu Accace arată că printre principalele beneficii pe care angajatorii le acordă salariaţilor se regăsesc tichetele de masă, asigurări medicale sau abonamente la clinici private, concendiu de odihnă suplimentar, telefon mobil, programe de teambuilding, laptop, decontarea cheltuielior de transport, cadouri pentru copii cu diverse ocazii sau programe de formare profesională. „Totuşi, nu există o reţetă perfectă a unui pachet de beneficii presabilit, dar în momentul în care angajatul are la dispoziţie o soluţie în care alege, aşa cum o face într-un magazin online, orice beneficiu îşi doreşte, lucrurile se simplifică şi pentru el, dar şi pentru angajator“, mai spune Stelian Bogza.

 

Ce ar trebui să ofere companiile

Angajatorii caută modele de impact pentru a-şi motiva şi reţine forţa de muncă, spune Anca Covaciu, senior consultant la MMM Consulting Int’l. Cu 20 ani de experienă pe postul de HR director în diferite industrii şi companii de renume, precum 3M Corp., Hoffmann La Roche sau Novartis, ea explică cum prin intermediul beneficiilor pentru angajaţi, angajatorii se pot diferenţia, pot avea avantaje fiscale conform legii şi, în acelaşi timp, pot să răspundă caracteristicilor de nevoi ale tipului propriu de forţă de muncă cu care lucrează.

„Acolo unde lucrează mai mulţi tineri, beneficiile pot fi alese din zona de preocupări ale acestei grupe de vârstă: abonamente la sălile de sport, orar de lucru flexibil, bonus pentru recomandarea unor candidaţi care în procesul de recrutare şi selecţie vor fi şi angajaţi în companie“, explică ea. În opinia sa, pachetele cu servicii de sănătate la această categorie de vârstă ar trebui să includă beneficii pentru situaţiile de maternitate, iar angajatorul ar putea oferi în plus tichete pentru grădiniţă şi tichete cadou pentru aniversarea zilei de 1 iunie.

Anumiţi angajatori ar putea oferi perioade de timp liber (sabatice/concedii fără plată prelungite), care dau angajaţilor libertate pentru a călători sau îndeplini proiecte de voluntariat care sunt importante pentru ei, iar la finalizarea acestor proiecte pot reveni la acelaşi loc de muncă, mai spune specialistul. O altă recomandare a Ancăi Covaciu esta ca angajatorul, la o forţă de muncă cu o medie de vârstă mai mare, să ofere beneficii mai importante pentru îngrijirea sănătăţii: abonamente la clinici medicale cu clauze de spitalizare şi reduceri la serviciile de stomatologie sau asigurări de viaţă şi accident.

Angajaţii departamentelor de HR caută în permanenţă noi moduri în care să îi motiveze pe angajaţi, care, în cele din urmă, se concretizează în beneficii. Parteneriatele cu companiile furnizoare de servicii este foarte important, deoarece contribuie la găsirea a noi soluţii. „De exemlu, angajaţii au posibilitatea lunar să asiste la sesiuni de informare pe diverse teme de interes pentru ei cum ar fi. ‘Nutriţie şi sănătate’, ‘Work-life balance’ sau ‘Parenting’.  Alte companii oferă săptămânal zile în care angajaţii găsesc pentru consum fructe şi sucuri naturale în bucătăria companiei (‘Fruity days’) sau pot veni la birou îmbrăcaţi mai lejer, în unele locuri chiar în pantaloni scurţi (sunt acele ‘Shorts days’)“, conchide specialistul.

De exemplu, în cadrul companiei VP Machteamsoft, una dintre direcţiile adoptate a fost să se acorde o atenţie deosebită celor aflaţi la primul job. Asta mai ales decoarece, între 2007 şi 2012, media de vârstă a angajaţilor a fost undeva la 22 de ani. Atunci, s-a ţinut cont de dorinţa lor de a avea un program flexibil, pentru a îi încuraja pe angajaţi să îşi termine studiile. „Pachetele salariale competitive, reprezintă pentru noi o provocare întrucât trebuie să avem în vedere dinamica pieţei, concurenţa, presiunea care vine din partea multinaţionalelor. Totuşi, considerăm că un avantaj este acela că oferim stabilitate şi un mediu de lucru aparte. De pildă, activităţile de team-building out of the box, chiar şi în spaţiul de birou, dar şi în afara acestuia şi apropierea dintre membrii echipei fac mediul de lucru mai plăcut“, explică Flori Dragomir, manager VP Machteamsoft. În pachetul salarial standard al companiei există şi alte beneficii, cum ar fi o şedinţă de masaj gratuită săptămânal, acces la oferte speciale ale diverşilor furnizori de servicii (de la servicii medicale până la oferte în domeniul turismului), dar şi tichete cadou de Sărbători.

Sursa: Capital