În 2017, corporatiştii români au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate

  • În 2017, corporatiştii români au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate

          Bugetele de beneficii pentru angajaţii marilor companii din România direcţionate către domeniul sănătăţii au crescut anul trecut de aproape cinci ori comparativ cu 2016 pe platforma BenefitOnline.ro, având în vedere că, deşi majoritatea firmelor asigură angajaţilor un abonament medical ca beneficiu fix, angajaţii îşi fac suplimentar achiziţii de servicii suplimentare (top-up-uri) de la acelaşi furnizor medical sau chiar asigurări de sănătate şi pachete stomatologice care sunt mai scumpe.

stelian-bogza-benefitonline

“Din multitudinea de beneficii flexibile deductibile fiscal din care au ales cei peste 52.000 de angajaţi care au folosit platforma BenefitOnline.ro in 2017, cele din zona de sănătate (abonamente, pachete individuale sau asigurări) au avut o evoluţie pozitivă faţă de anul precedent, de la circa 160.000 lei în 2016 la peste 750.000 lei în 2017. Acest lucru este explicabil prin faptul că, deşi majoritatea companiilor asigură angajaţilor un abonament medical ca beneficiu fix, angajaţii îşi fac suplimentar achiziţii de servicii suplimentare (top-up-uri) de la acelaşi furnizor medical sau chiar asigurări de sănătate şi pachete stomatologice care sunt mai scumpe, dar au şi mai multe acoperiri suplimentare.”, a declarat Stelian Bogza, Director Comercial şi Co-fondator BenefitOnline.ro

Potrivit acestuia, valoarea medie lunară a unui beneficiu de sănătate plătit din bugetul companiei prin platforma de beneficii este de circa 27 lei. Atunci când angajaţii plătesc direct cu banii personali, valoarea medie a unui pachet de servicii medicale creşte la aproximativ 107 lei. Cea mai mare sumă cheltuită de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro pe un serviciu medical a fost de 4.950 lei, reprezentând un pachet de naştere.

Din acest an, utilizatorii BenefitOnline care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor colaboratori Doclandia vor avea acces la abonamentul de mesagerie nelimitată achitând un preţ preferenţial de 219 lei anual, plus o lună gratuită.

Astfel, costul lunar al angajaţilor care aleg oferta Doclandia prin intermediul BenefitOnline.ro va fi cu peste 60% mai mic decât costul abonamentului lunar standard.

“Doclandia este o soluţie complementară serviciilor de sănătate tradiţionale, ideală pentru oamenii activi, care nu au timpul necesar unor vizite regulate la medic. În plus, suntem de părere că o comunicare constantă cu un medic dedicat contribuie puternic la prevenţia primară. Prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu cei de la BenefitOnline, angajaţii marilor companii din România vor avea acces la informaţii despre sănătate şi problemele medicale cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi, la doar un click distanţă.”, precizează Matei Ţiboc, Fondator Doclandia.

BenefitOnline.ro este platforma online cu beneficii pentru angajaţi din România, oferind un sistem de gestionare individuală de către utilizatori din peste 1300 de furnizori de beneficii. Sistemul oferă companiilor un flux complet pentru administrarea, raportarea şi integrarea în contabilitate şi salarizare a beneficiilor propriilor angajaţi. În anul 2017, BenefitOnline.ro a administrat bugete de beneficii de circa 46 milioane RON de la peste 150 de companii ce au insumat mai mult de 52.000 de angajati.

Sursa: ZF COMPANII