Beneficiile extrasalariale prind avânt

  • Beneficiile extrasalariale prind avânt

          Top 5 beneficii în 2017: tichete de masă, cadouri, decontarea transportului, vacanţe în România şi pensii private. Companiile au cheltuit anul trecut peste 46 de milioane de lei pentru beneficiile angajaţilor. Sumele lunare alocate de companii pentru beneficii variază între 150 şi 750 de lei
314236maxim

Principalele beneficii extrasalariale pe care angajaţii le-au ales anul trecut au fost tichetele de masă, cadourile, decontarea transportului, vacanţele în România şi pensiile private, potrivit unui studiu făcut de BenefitOnline.ro. În medie, opţiunile angajaţilor s-au schimbat o dată la două luni.
BenefitOnline.ro este o platformă online de beneficii extrasalariale din România, iar în prezent 60.500 de angajaţi şi peste 200 de companii din diverse industrii utilizează această platformă. Beneficiile pe care platforma le oferă se ridică la un număr de 2.540, iar acestea vin de la 1.400 de funizori.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale  

Anul trecut, cele mai accesate beneficii au fost din categoria celor deductibile: tichetele de masă – 52% din bugetele cheltuite în platforma BenefitOnline.ro au fost direcţionate către acest tip de beneficiu. În topul preferinţelor angajaţilor români se mai află şi cadourile (oferite sub formă de carduri cadou la retaileri importanți, tichete sau vouchere de cumpărături etc.) – aproape 24% din bugetele de beneficii fiind alocate pentru diferite tipuri de cadouri – precum și decontarea serviciilor de transport în comun sau a carburantului – 10,5% din buget.  Vacanțele în România  s-au situat pe locul al 4-lea în topul preferințelor angajaților români, accesarea lor realizându-se prin intermediul voucherelor de vacanță. Pensiile facultative – pilonul 3, activitățile din zona sport & wellness și sănătate (categorie ce include abonamente la rețele private de sănătate, asigurări de sănătate, servicii stomatologice) s-au regăsit de asemenea în preferințele angajaților de anul trecut.

„Am observat, în 2017, o apetență a angajaților pentru cadouri și gift-carduri, abonamente pentru sport & wellness, cât și pentru diferite tipuri de servicii medicale, categorii care atrag interesul și bugetele utilizatorilor platformei BenefitOnline.ro. Ne așteptăm ca această tendință să se accentueze și mai mult anul acesta”, spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.
„Soluția BenefitOnline.ro le permite angajaților acumularea parțială sau totală a bugetului lunar primit de la companie, astfel că, anul trecut, aproximativ 40% dintre angajaţi au utilizat această facilitate a platformei, fapt care le-a permis să acceseze beneficii cu valori mai ridicate”, mai spune Stelian Bogza.

Cel mai scump beneficiu accesat anul trecut, din platforma de beneficii, a fost un pachet de naștere, la un furnizor privat de servicii medicale, în valoare de 4.950 de lei.

Cu toate că femeile și bărbaţii au arătat interes similar pentru mare parte din beneficii, în anumite situaţii, opţiunile angajaţilor s-au diferenţiat în funcţie de sex. Astfel, în 2017, femeile au optat mai mult pentru cadouri şi cursuri profesionale, iar bărbaţii au investit mai mult în vacanțe în România şi pensii private.

Opțiunile angajaților au fost diferite și în funcție de generația din care fac parte. Portofoliul de angajați care au folosit platforma BenefitOnline.ro în 2017 a fost împărțit astfel: Baby Boomers (> 48 de ani) – 2,2%, Generația X (38 – 48 de ani) – 16,5%, Generația Y (18 – 37 de ani) – 81,3%.
Astfel, concluzia alegerilor de beneficii pe generații a fost că toţi angajaţii, indiferent de vârstă, își doresc cadouri, servicii de sănătate sau transport, în egală măsură.

Totuşi, angajații din generația Y (cu vârste cuprinse între 18 – 37 de ani) sunt motivați mai mult de cursuri profesionale și limbi străine și de vacanțe în România. Angajații din generația X (cu vârste cuprinse între 38 – 48 de ani) au investit mai mult în pensii private și vacanțe în România.

Când angajații achită cu banii lor beneficiile voluntare care reprezintă diverse oferte și reduceri negociate direct de BenefitOnline.ro, la diverși furnizori, abonamentele și activitățile de sport & wellness domină alegerile, cu 39% din totalul opțiunilor, urmate de produse fashion & beauty (20%), gadget-uri IT și abonamente telecom (14%), oferte la restaurante & cafenele, activități pentru timp liber și hobby, servicii medicale și auto.

Bugetele de beneficii alocate de angajatori 

Angajatorii au cheltuit peste 46 de milioane de lei pentru beneficiile pe care angajații le-au ales anul trecut în platforma BenefitOnline.ro. Bugetul de beneficii cheltuit de companii în 2017 a fost mai mult decât dublu față de anul precedent și anticipăm pentru 2018 un volum de minimum 100 milioane de lei. În primele două luni ale anului 2018, bugetul de beneficii al companiilor deja alocat angajaților a fost de aproximativ 23 de milioane de lei.
Sumele acordate lunar de companii pentru beneficiile extrasalariale ale angajaţilor variază între 150 de lei şi 750 de lei.

„BenefitOnline.ro le oferă angajatorilor multiple avantaje de ordin fiscal și de eficientizare a bugetelor de beneficii ale companiilor, cât şi reducerea gradului de încărcare operaţională a departamentelor de HR şi financiar, contribuind, în acelaşi timp, la creşterea nivelului de motivare şi retenţie a angajaţilor. Astfel, trei sferturi dintre companiile care au ales BenefitOnline.ro pentru a-și motiva angajații spun că utilizarea platformei le facilitează administrarea mai uşoară a beneficiilor acordate și îi ajută în procesul de retenție”, spune Adrian Sârbu, cofondator BenefitOnline.ro.

Avantaje fiscale pentru angajați și angajatori 

Tichetele de masă, acordate conform prevederilor în vigoare, beneficiază de deductibilitate și exceptare de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate pentru angajatori, iar angajații plătesc cota actuală de 10% aferentă impozitului pe salarii.
De același regim fiscal (taxe 0% pentru angajator și 10% impozit pe venit pentru angajat) beneficiază și voucherele de vacanță, acordate în cuantum anual maxim de 11.400 de lei.
Cadourile și tichetele-cadou oferite angajaților și copiilor minori ai acestora, în cuantum de până la 150 de lei per eveniment special, beneficiază de deductibilitate și sunt scutite de la plata taxelor și impozitelor. Angajatorii pot oferi, fără taxe, cadouri și tichete cadou de 8 Martie – doar angajatelor, de 1 Iunie – doar copiilor minori ai angajaților, de Paști și de Crăciun – tuturor angajaților și copiilor minori ai acestora, precum și la alte evenimente care păstrează încadrarea de cheltuieli cu caracter social.

Serviciile medicale, oferite sub formă de abonamente la rețele și clinici medicale private sau asigurări de sănătate, în limita a 400 de euro pe an (aproximativ 150 de lei pe lună), beneficiază de exceptare de la plata taxelor – atât pentru angajator, cât și pentru angajat. Netaxabile sunt și pensiile facultative din pilonul 3, menținând limita a 400 de euro pe an (aproximativ 150 de lei pe lună).

„Anul trecut, peste 2,1 milioane de lei din bugetul alocat de angajatori pentru beneficii prin platforma BenefitOnline.ro au fost cheltuiți pe servicii medicale și pensii private, reprezentând o creștere de aproape cinci ori față de anul 2016 a acesor categorii de beneficii”, spune Stelian Bogza.

Trainingurile profesionale, fără limitare anuală a sumei alocate, precum și decontarea abonamentelor pentru transportul în comun folosite de angajați pentru drumul de acasă la locul de muncă  sunt cheltuieli deductibile pentru companii.

Beneficii extrasalariale avem, salariile nu stau la fel de bine

Conform unui studiu INS, salariul mediu nominal net a fost în scădere, în luna ianuarie, cu 145 de lei faţă de luna precedentă. Deşi salariul brut a ajuns la 4143 de lei, cel net a înregistrat o scădere de 5,5%.

În luna ianuarie 2018, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mic faţă de luna precedentă ca urmare a acordării în luna decembrie 2017 a primelor ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, pentru performanţe deosebite sau al 13-lea salariu), drepturilor în natură şi ajutoarelor băneşti, plăţii sumelor din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna ianuarie au fost mai mici comparativ cu luna precedentă ca urmare a nerealizărilor de producţii ori încasărilor mai mici (funcţie de contracte) sau a angajărilor de personal cu câştiguri salariale mici.

În cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an.

Sursa: CURIERUL NATIONAL